شبكة و منتديات خليك كوول
هنطبخ ايه انهارده 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا هنطبخ ايه انهارده 829894
ادارة المنتدي هنطبخ ايه انهارده 103798

شبكة و منتديات خليك كوول
هنطبخ ايه انهارده 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا هنطبخ ايه انهارده 829894
ادارة المنتدي هنطبخ ايه انهارده 103798

شبكة و منتديات خليك كوول
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شبكة و منتديات خليك كوول

 
الرئيسيةالمجلهأحدث الصورالتسجيلدخولمركز الرافع الخاص بالمنتدى

 

 هنطبخ ايه انهارده

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
dody
عضو فعال
عضو فعال
dody


انثى
عدد الرسائل : 43
العمر : 40
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/05/2009

هنطبخ ايه انهارده Empty
مُساهمةموضوع: هنطبخ ايه انهارده   هنطبخ ايه انهارده Icon_minitimeالإثنين يوليو 13, 2009 9:53 am

هنطبخ ايه انهارده ؟؟؟؟؟

ده السؤال اليومــــي لكل بيت
في مطبخ خليك كوول هنفكر معاكي تطبخي ايه انهارده



وانهارده هنطبخ مكرونه بالباشامل علشان انا بموت فيها



المقادير

نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-ك***ة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود

الباشميل


ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه

الطريقه

أولا لعمل المفرومة

نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:



ثانيا لتحضير المكرونة

نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي






ثالثا لتحضير الباشميل

نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي





رابعا لتحضير الصينية

ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر

الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ

هنطبخ ايه انهارده 7563630e





[size=16]بالف هنا وشفا [/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
BLACKDOVE
::قــــ مشرف ســـم::
::قــــ مشرف ســـم::
BLACKDOVE


ذكر
عدد الرسائل : 1074
العمر : 44
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 29/06/2009

هنطبخ ايه انهارده Empty
مُساهمةموضوع: رد: هنطبخ ايه انهارده   هنطبخ ايه انهارده Icon_minitimeالإثنين يوليو 13, 2009 3:53 pm

مشكوره على الموضوع الرائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr/Mustafa
:::زعيم العصابه :::
:::زعيم العصابه :::
Dr/Mustafa


ذكر
عدد الرسائل : 2011
العمر : 31
الموقع : http://WwW.5lykco0ol.yoo7.coM
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 22/01/2009

هنطبخ ايه انهارده Empty
مُساهمةموضوع: رد: هنطبخ ايه انهارده   هنطبخ ايه انهارده Icon_minitimeالسبت يوليو 25, 2009 6:03 am



شكرا على المكرونة الجميله


بس يا ريت قطعه صغيره من غير ما اى خد ياخد باله

لان انا بجد هموت من الجوع


cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers cheers
cheers cheers cheers
cheers cheers
cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://5lykco0ol.yoo7.com
ABDO LOVE
::قــــ مشرف ســـم::
::قــــ مشرف ســـم::
ABDO LOVE


ذكر
عدد الرسائل : 1376
العمر : 28
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/01/2009

هنطبخ ايه انهارده Empty
مُساهمةموضوع: رد: هنطبخ ايه انهارده   هنطبخ ايه انهارده Icon_minitimeالإثنين يوليو 12, 2010 8:37 am

thankxxxxxxxxxxxxxxxxxx
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
هنطبخ ايه انهارده
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة و منتديات خليك كوول  :: (¯`°•.¸¯`°•. الـقـســم الــعــام .•°`¯¸.•°`¯) :: المطبخ-
انتقل الى: